TC Energy Design Glaswerk
                                              Cobi Slabbekoorn - Lelystad
Info
Water

Iedereen die ooit water uit een heldere bergbeek heeft gedronken weet uit ervaring wat vers bronwater betekent. Bij ons thuis komt het water via lange leidingen uit de kraan; het is niet meer zo smakelijk en geeft zeker niet zoveel energie.
Geen wonder als je bedenkt wat een lange weg het water moet afleggen en hoe het bewerkt moet worden om vervuiling tegen te gaan. Om aanschouwelijk te maken hoe diepgaand onze producten het water veranderen, werden bij al deze producten "voor" en "na" foto's genomen van waterkristallen, op de manier zoals MASARU EMOTO dat deed, uitgevoerd door het E.F. Laboratorium in Zwitserland. Bij elk van deze foto's is te zien hoe positief de veranderingen zijn: met heel fijne, symmetrische kristalstructuren als resultaat. Deze veranderingen, teweeggebracht door de componenten in ons design (gulden snede, Levensbloem, zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen) geven het water weer een frisse, milde, zuivere en natuurlijke smaak - zo natuurlijk mogelijk.

Het -verzwakte- water is na enkele minuten in een karaf of glas gerevitaliseerd.


De gulden snede

De gulden snede is overal in de natuur; dit is de reden waarom dit principe wordt toegepast als richtlijn in de ontwerpen van TC energy design.
Dit principe komt voort uit de eenheid in verhoudingen waarbij de relatie tussen de grotere en kleinere delen gelijk is aan die tussen het grote geheel en het grootste deel. Het principe van  de Fibonacci-serie getallen (en toonhoogten) is hetzelfde
Alle glas- en porseleinproducten worden ontworpen in overeenstemming met deze gulden snede, zodat elk product oogstrelend is en energetisch overeenkomt met de stroming van de levensenergie.


De Levensbloem, oerpatroon van creatie

De "Bloem des Levens" geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Ze is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel wereldbeschavingen en religies staat de Levensbloem bekend als symbool van het eeuwige scheppingsproces; ze wordt voornamelijk toegepast voor het vitaliseren en harmonieus stabiliseren van voedingsmiddelen en vloeistoffen.

De Levensbloem bestaat uit een veelheid van elkaar overlappende cirkels, waarvan het beginpunt de cirkel in het centrum is. Deze cirkel staat voor een oervorm, een geometrische structuur, die aangeeft dat in oorsprong alle leven uit een enkele bron voortkomt. Het sleutelwoord is celdeling.
Celdeling blijft doorgaan totdat een schepsel/schepping de juiste harmonieuze vorm heeft bereikt. Omdat dit symbool toegepast wordt is al onze producten, komt het water in deze glazen en karaffen weer tot de "oorspronkelijke code", mede door invloed van de Levensbloem.

Als het water qua structuur eenmaal weel symmetrisch is gerangschikt, hebben de waterkristallen de vorm van een regelmatige zeshoek.
En dezelfde originele, hexagonale vorm is terug te vinden in de Bloem des Levens.

Variaties
Bloem des Levens

Het is fijn om voor jezelf de juiste Bloem de Levens te kiezen. Daarbij kan de volgende informatie helpen

Goud (24 karaats goud)

Deze variatie met echt goud is het meest populair over de hele wereld. Goud staat bekend om zijn energieke kracht. Dat is de reden waarom deze bloem het gerevitaliseerde water verrijkt met levenskrachtige energie.

Happy

Naar de regenboog kijken maakt ons blij. Regenboogkleuren hebben een positieve invloed op ons, omdat elke boog trilt met een eigen weerklank. Om deze reden verrijkt deze bloem het water met optimisme en een positieve houding ten opzichte van de wereld en onszelf.

Wit

Wit staat bekend om zijn zuiverheid. Het wordt geassocieerd met het goede, met eerlijkheid, begin, onschuld en perfectie. Deze bloem zal je helpen je perceptie (visie) te verbreden. Ook zorgt het ervoor dat je je meer openstelt voor nieuwe kansen en suggesties.

Platina

Er zitten slechts 0,005 platina-deeltjes per miljoen in de aardkorst. Omdat het dus een uiterst zeldzaam metaal op onze planeet is, kunnen mensen die het bezitten daar trots op zijn.
Om deze reden is de bloem goed voor het versterken van je zelfvertrouwen en
liefde voor jezelf.


Schoonmaken

Glaswerk kun je het best met de hand reinigen, met een zacht en ecologisch schoonmaakproduct, of citroenzuur, te koop bij oosterse levensmiddelen zaken om vlekken te verwijderen.
Vermijd agressief schoonmaakmiddel, dat geeft slijtage en tast de Levensbloem aan.
De symbolen van de Levensbloem op de bodem blijven effectief als ze zorgvuldig onderhouden worden.
Producten zonder deze symbolen van de Levensbloem zijn geschikt voor de vaatwasser.


Cobi Slabbekoorn - Kempenaar 01-48 - 8242 BA  - Lelystad - tel. 0320 254572 - email cobislabbekoorn@gmail.com